Skip to main content

Over RWE

RWE wil samen bouwen aan een duurzame omgeving

Al meer dan 120 jaar voorziet RWE mensen en bedrijven van betrouwbare energie. Dat doen we vandaag, dat doen we morgen en in de toekomst blijven we dat ook doen. Als internationaal toonaangevende producent van duurzame energie realiseren we ons als geen ander, dat duurzaamheidsprojecten meer en meer lokaal worden ontwikkeld. En bij die ontwikkeling kijken wij graag met de omgeving naar energieoplossingen die wenselijk, passend en haalbaar zijn in het lokale landschap. Een complexe en ambitieuze uitdaging waar wij dagelijks voor staan en waarbij we tevens met onze activiteiten bijdragen aan ons gezamenlijke doel: 

                                                      als bedrijf CO₂ neutraal zijn in 2040.

 

Groei duurzame energie
Ook met de klimaatverandering willen we de waarden duurzaamheid, betrouwbaarheid, stabiliteit en continuïteit in ons dagelijks werk blijven garanderen. Steeds meer richten we daarom onze aandacht op de inzet van duurzame energiebronnen, zoals wind en zon en op technologieën van de toekomst, zoals energie-opslag en waterstofproductie.

Duurzaamheid in Nederland
In Nederland heeft RWE op dit moment diverse windparken en zijn meerdere windparken en zonneparken in ontwikkeling met verschillende grootte en verschillende opwekcapaciteit. Momenteel bedraagt het opgestelde vermogen bijna 300 megawatt, waarmee stroom kan worden geleverd aan ongeveer een kwart miljoen huishoudens. 

Al meer dan 30 jaar zijn wij duurzaam actief en hebben we veel ervaring en expertise met het bouwen van wind- en zonneparken. Dit betekent dat wij al 30 jaar lang een ‘goede buur’ willen zijn voor de omgeving waar we onze parken bouwen. Samen met de omgeving en belangstellenden kijken we naar de verschillende mogelijkheden om een project vorm te geven en te ontwikkelen. Soms zijn er al coöperaties actief in een gemeente en in andere gevallen willen bewoners bijvoorbeeld participeren. Altijd willen omwonenden betrokken worden in het proces. En dat is wat wij al meer dan 30 jaar doen. We gaan in gesprek met de omgeving. Het meedenken en meedoen van de omgeving vinden wij daarbij belangrijk. Zo inventariseren we waar lokaal behoefte aan is en welke wensen en verwachtingen er leven. Met elkaar proberen we op deze manier een oplossing te bedenken die recht doet aan natuur en omgeving en die een substantiële bijdrage levert aan de energietransitie. 

Elektriciteit voor iedereen
Het kunnen beschikken over ‘licht en warmte’ zien wij als een primaire levensbehoefte voor iedereen en in alle sectoren in de maatschappij. Wij vinden het als energieproducent en energiehandelaar uiterst belangrijk dat elektriciteit een vanzelfsprekendheid is én blijft. En minstens net zo belangrijk, hechten wij eraan dat deze schoon, betrouwbaar, veilig en betaalbaar is voor nu én in de toekomst.