Skip to main content

Inloopavond 6 november over vernieuwing windturbines Halsteren |

De windturbines aan de Bandijk bij Halsteren worden opgewaardeerd. Dit betekent dat de windturbines die er nu staan, vervangen worden door nieuwe windturbines die meer duurzame energie opleveren. 

Graag nodigen wij inwoners van Bergen op Zoom en Tholen uit voor een inloopavond over de vernieuwing van de bestaande windturbines aan de Bandijk in Halsteren. De exacte locatie ligt nog niet vast. Er is een zoekgebied geformuleerd waarbinnen een lijnopstelling van windturbines gerealiseerd kan worden. De bepaling van de exacte positionering vindt plaats op basis van de natuur- en milieuonderzoeken en overleg met gemeente, omwonenden en omliggende bedrijven.

De inloopavond is:

Datum: maandag 6 november 2017
Inloop: van 19.00-21.00
Locatie: Ontmoetingscentrum De Wittenhorst (Lindenlaantje 1A in Halsteren)

Waarom nodigen we u uit voor een inloopavond?

Achtergrondinformatie
Om klimaatverandering tegen te gaan, hebben we in de toekomst een duurzame energievoorziening nodig. Windenergie is op dit moment de meest efficiënte manier van duurzame energieproductie. Ook de gemeente Bergen op Zoom denkt aan de toekomst en wil eraan werken om een duurzamere gemeente te worden. Het vernieuwen van de windturbines aan de Bandijk past hierin. 

Ontwikkelen samen met de gemeenschap
Het ontwikkelen van dit windpark willen de gemeente en de ontwikkelaar van het project, innogy, graag samen met de inwoners doen. Daarom wil innogy een deel van het project ontwikkelen voor de gemeenschap. Hierbij wordt uitgegaan van het dorpsmolenmodel. Deze regeling stelt de inwoners uit de gemeente Bergen op Zoom en Tholen in staat om gezamenlijk een windturbine aan te schaffen. Op die manier kunnen huishoudens, die zelf geen gelegenheid hebben om duurzame energie op te wekken, toch profiteren van investeren in duurzame energie.